Turløyper

 

”Jeg skal opp hit igjen”

HC-parkering ved Aktivitetsparken i Skien fritidspark.

Fra parkeringsplassen rullet vi bort til informasjonstavlen hvor vi kikket på kartet over løypenettet i Fritidsparken. Svein-Anders var imponert over at det var lys i løypene helt til kl 22.00 om kvelden. Vi testet asfaltløypa som er en runde rundt isstadion. Løypa var ”fort gjort” for Svein-Anders. Han ønsker seg lengre inn i skogen. ”Jeg vil ha med matpakke og kaffe på termos og være på tur” sier han.

Aktivitetsparken i Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for bevegelsesfrihet. Her er Svein-Anders ved en rasteplass.

 

 Vi rullet til krysset ved Himalaya Park. Her bestemte vi oss for å ta lysløypa som er 1 km. Den første kneika var litt bratt og vel mye løs grus, men Svein-Anders ga seg ikke og skulle opp og opp kom han. Han forteller at det er om å gjøre å ha litt god fart før bakken starter da er det mye lettere å komme opp. ”Hvis farten blir for liten blir jeg stående å spinne” sier Svein-Anders Det er ikke greit å stoppe midt i en bakke hvis en er på tur alene. Den førstebakken er forsert. Vi ruller ut mot kanten av stien for å ta en titt på Jomfrudammen. 

Flott utsikt selv om vi verken kan se spissnute frosk eller salamander fra løypa. Vi ser derimot turistforeningens blå løyper til Piggen. Vi nærmer oss rasteplassen Trollets hjerte. Svein-Anders ser for seg matpakke og termos her midt inni skogen på den fine rasteplassen. Vi snur og ruller nedover løypa mot stadion. Svein-Anders holder hardt på bremsen. Det gjelder å bremse jevnt og trutt for ikke å få skrens på sykkelen. ”Dette går jo bra” sier en fornøyd Svein-Anders.
Det beste jeg hører Svein-Anders si er at her vil han opp igjen.

Her kan jeg ta med kona. Hun kan løpe mens jeg sykler. Vi får både trim og tur begge to og en pause på en av de fine rasteplassene. Skal nok prøve en av de lengre løypene også. Har lyst til å prøve både 2,5 km og 5 km.
Kona hjelper meg litt…avslutter Svein-Anders. Dette burde en klare både med manuell rullestol og elekrisk rullestol mener Svein-Anders. 

 

 

Aktivitetsparken i Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for bevegelsesfrihet. Her tar Svein-Anders en rast ved vannet.

Rasteplasser i fritidsparken 

I samarbeide med DNB Nord og FFO Telemark har vi nå etablert 4 rasteplasser langs lysløpya i Fritidsparken. Rasteplassene er tilrettelaggt for funksjonshemmede.

 P-plasser merket for HCRullestolbrukere

  • Tilrettelagte turløyper
  • 1 km, 2,5 km og 5 km rullestolstier med lys
  • 4 tilrettelagte rasteplasser
  • Toaletter for HC i vestibylen og i Ishallen.
  • Overnatting uten dørstokker og med HC toalett
  • Badeanlegg med spesialtilpasset utstyr for HC

 

5 km er en krevende løype med tildels bratte bakker. Denne løypa anbefales ikke alene.

 

Kart over Turløypene i aktivitetsparken i Skien fritidspark. Store deler av parken er universelt utformet.