Generell informasjon

 

Velkommen til Skien fritidspark! Her finner du informasjon om tilgjengeligheten for å kunne planlegge ditt besøk.

Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Skien fritidspark og det vi har å by på. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjon om bevegelsesevne, allergikere/astmatikere, synsevne og hørselsevne for at du enklest mulig skal kunne planlegge ditt besøk hos oss. I Skien fritidspark har vi en visjon om å gi "Gode opplevelser for alle!"

Generell informasjon om tilgjengelighet hos Skien fritidspark

Inngangsbilletter

Personer med funksjonsnedsettelse betaler vanlig billett, men ledsager (personlig assistent) har fri adgang.

Servicehunder

Hunder som er i arbeid har adgang til våre spisesteder, overnattingsted, aktivitetsarenaer mv., jf. gjeldende lover og forskrifter
(næringsmiddelhygieneforskriften, diskriminerings- og tilgjengelighetsloven)

Miljøhemning

Astmatikere, allergikere, lungesyke og personer med andre former for nedsatt immunforsvar, kan reagere på ulike stoffer, først og fremst i luften. Andre igjen har en eller annen grad av overfølsomhet overfor enkeltstoffer og forbindelser. Forhold som kan være problematisk for denne gruppen er dårlig ventilasjon, allergene planter og trær, materialer som kan avgi irriterende lukt og gasser m.m. I Skien fritidspark har vi fokus på å minimere eksponeringen og risikoen for denne gruppen. Norges Astma og Allergiforbund trives godt som gjester i vårt anlegg.

Parkering

Hos Skien fritidspark har vi flere steder å parkere for de som har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov. Det er tilrettelagt for at du kan parkere på anviste plasser som er skiltet med HC-parkering. Fra parkeringsplassen ved hotell, badeland og aktivitetspark er det asfaltert vei uten trapper hele veien. Ønsker du mer fakta om tilgjengelighet for alle, finner du det her:

Parkering  Bevegelsesevne

Tilgjengelighetsprisen

Skien fritidspark er stolt over å ha mottatt tilgjengelighetsprisen både i 2018 og 2020.

Vi fortsetter arbeidet med å utvikle anlegget vårt for mennesker med ulik grad av funksjonsnedsettelse.

Hotell Fritidparken i Skien Fritidsparken tildelt Tilgjengelighetsprisen i 2018

Hotell Fritidsparken og Skien Fritidspark tildelt Tilgjengelighetsprisen i 2020

Badeland

Glassvinduene i inngangspartiet er merket med glassmarkører. Dørene åpner seg automatisk. Gulvene er merket med ledelinjer for svaksynte. Vårt badeland er godt tilrettelagt for deg med funksjonsnedsettelse. Etasjen du kommer inn i har en rullestolvei og heis til velvære avdelingen. Fra dette området har du derfor lett tilgang til både badeland, velvære, basseng, toaletter, garderober samt rullestol som stabiliseres med vann. Du kan parkere rett utenfor hovedinngangen som er merket med HC skilt. Ønsker du mer fakta om tilgjengelighet for alle i badeland, finner du det her:

Badeland - tilgjengelig for alle

Hotellet

Du kan parkere rett utenfor hovedinngangen som er merket med HC skilt. Vi har montert bryter for automatisk åpning av inngangsdør. Fra sommeren 2020 tilbyr vi hele 14 HC-rom for ulike behov hvor takheiser er tilgjengelig på en del av rommene, teleslynge på møterom og heis med tale og betjeningspanel.

Tilgjengelighet på Hotellet

Ishall og skøytebanen/aktivitetspark

Ishallen ligger på bakke-nivå med godt tilrettelagt tilgang for rullestolbrukere, asfaltert vei helt frem til inngangen og rundt bygningen til skøytebanen/aktivitetsparken. Inngangsdøren er merket med bryter for automatisk åpning. Heis med tale og betjeningspanel.

Tilgjengelighet i Aktivitetetsparken  Tilgjengelighet i turløypene

Haller

Hallene ligger på bakke-nivå med godt tilrettelagt tilgang for rullestolbrukere. Dørene er merket med brytere for automatisk åpning.

Serveringsstedene

Serveringsstedene er tilrettelagt for alle og kan servere mat etter stort sett de fleste behov på forespørsel.

Toaletter

Funksjonsnedsatte har lett tilgang til alle toaletter i parken som er tilpasset rullestolbrukere på hele anlegget.

Rom og bestillinger

Trykk på knappen «Se ledige rom!» for å bli kjent med de ulike alternativene vi har tilgjengelig/ledig. Legg inn dato og antall personer. I feltet kalt «Bonus kode» taster du inn HC2021. På listen som kommer opp vil de rommene som er populære for personer med nedsatt funksjonsevne fremkomme med et rødt «HC-ROM»-merke. Prøv en annen dato om du ikke får opp ledige rom i den kategorien, eller ring hotellet på telefon 3554 1040.

Ledige rom

Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for foreningsopphold! Hos oss kan du bo, spise og hygge deg med ulike aktiviteter uavhengig av funksjonsevne. Kombiner gjerne med å avholde ditt årsmøte eller seminar i våre moderne møtelokaler. Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy et program tilpasset dine ønsker og behov. Trykk på knappen «Gruppebestillinger» og fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg!

Gruppebestilling

Badeland i Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for bevegelsesfrihet.

6 HC parkeringsplasser, 6 ladestasjoner med god og romslig plass. Flatt og åpent fra parkering til inngangsparti.

Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for å ta hensyn til synsevne

Visuelle og taktile markeringer, god belysning, blindeskrift, god bredde for adkomst til badeland med ansatte som åpner port.

Nedsatt hørselsevne i Skien fritidspark

Ingen teleslynge, tekstinformasjon kun i engelsk brosjyre

Allergikere og astmatikere i Skien fritidspark

Røyktfritt, skiltet, ingen heldekkende tepper og ingen allergifremmende planter.