Tilgjengelighet

 

                                                                

Gjennom livet endrer vi oss fysisk og mentalt. Foruten alder, kan skade eller sykdom påvirke funksjonsevnen. Men ønsket om å bo godt, møte kjente og venner, reise, gå tur eller leke ute, endrer seg sjelden.

Tilgjengelighet er avgjørende for å sikre funksjonshemmede mulighet for deltagelse i samfunnet. Dette berører grunnleggende verdier som likestilling og demokratiske rettigheter. Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Skien fritidspark og det vi har å by på. Hvis du har en funksjonshemming eller av andre årsaker har spesielle behov, har vi her samlet informasjonen som skal gjøre det lettere å planlegge besøket ditt hos oss. Vårt grunnleggende ønske er at så mange som mulig kan delta aktivt på våre ulike arenaer. Store deler av anlegget vårt er godt tilrettelagt allerede, men vi ønsker å bli bedre. Som et eksempel på dette, vil Hotell fritidsparken fra sommeren 2020 tilby hele 14 HC-rom for ulike behov.

I 2018 mottok hotellet Tilgjengelighetsprisen for sin renovering av fellesområder, møterom mv. Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og det kommunale Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne deltok i planleggingen.

 

«Vi er imponert over hva hotellet og parken gjør for tilgjengelighet for alle, og spesielt for de med store hjelpebehov. I august 2020 var vi på befaring for å teste de nye HC-rommene, samtidig som vi ville prøve flere aktiviteter. Vi ble positivt overrasket over at de nye HC-rommene er så bra. Vi mener det er unikt i Norge å ha så godt tilrettelagte HC-rom i umiddelbar nærhet til så mange tilrettelagte aktiviteter. Det gjør oss tryggere på å invitere våre medlemmer, med behov for mange hjelpemidler og mye assistanse, til møter og aktive uker.»

Sentralstyreleder Patricia A. Melsom og Komitéleder Aktiv Uke Tone I. Torp, Foreningen for Muskelsyke

«Hotell Fritidsparken har gjort det mulig for familier som har en funksjonsnedsettelse å virkelig ta en ferie med mening. Her er det tenkt på det meste. Det er nok det som er helt unikt, at en familie uansett funksjon virkelig kan utfolde seg og være aktive sammen som en familie. Har du lett etter et feriesenter for hele familien? Vel, her har du det.»

Vibecke Selliken, Norges Handikapforbund Oslofjord Vest

«Maks uttelling for Hotell Fritidsparken – Hotellet som viser vei med hensyn til universell utforming! … vi ble mektig imponert over hvor stort fokus hotellet har hatt på universell utforming for å imøtekomme alle – uansett behov. De kan virkelig kalle seg et «Fyrtårn» når det gjelder ferietilbud og overnatting for alle. Hotell Fritidsparken må være banebrytende i Norge med dette utstyret. Vi har til gode å finne lignende anlegg.»

Styret i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, avd. Vestfold og Telemark

Generell informasjon om tilgjengelighet hos Skien fritidspark

Velkommen til Skien fritidspark! Her finner du informasjon om tilgjengeligheten for å kunne planlegge ditt besøk.

Velkommen til badeland! Her finner du informasjon om tilgjengeligheten for å kunne planlegge ditt besøk.

Velkommen til Hotell fritidsparken! Her finner du informasjon om tilgjengeligheten for å kunne planlegge ditt besøk på hotellet.

Brosjyrer

Overnatting og aktiviteter

En opplevelse for ALLE! Tilbud

En opplevelse for alle

Tilbud som passer alle 

Intervju

Hvordan komme frem i rullestol på skogstur?