Tilgjengelighet

 

Skien fritidspark for alle!

Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for aktiv fritid, og store deler av parken er universelt tilrettelagt. Hotell fritidsparken fikk kommunens tilgjengelighetspris i 2018 for sin renovering av restauranten og møteromsfasilitetene, herunder installasjon av teleslynger og heis. Vårt badeland er også veldig godt tilrettelagt, likeledes turløypene og en del aktiviteter i uteanlegget. 

Badelandet i Skien fritidspark er godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Gjennom livet endrer vi oss fysisk og mentalt. Foruten alder, kan skade eller sykdom påvirke funksjonsevnen. Men ønsket om å bo godt, møte venner, reise, gå tur eller leke, endrer seg sjelden.

I Skien fritidspark tar vi utgangspunkt i visjonen "Gode opplevelser for alle!"

Tilgjengelighet er avgjørende for å sikre funksjonshemmede mulighet for deltagelse i samfunnet. Dette berører grunnleggende verdier som likestilling og demokratiske rettigheter. Vi ønsker at alle våre gjester skal få muligheten til å oppleve Skien fritidspark og det vi har å by på.

Vi samarbeider aktivt med Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og det kommunale Rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Norges Handikapforbund og Foreningen for muskelsyke har også hjulpet oss med utformingen av hotellrom for de brukerne med størst behov.

For øvrig er Astma- og allergiforeningen og Hørselshemmedes Landsforbund gode høringsinstanser i vårt arbeid. Både kjøkken, menyer og spisesal bærer preg av dette.

Selv om store deler av anlegget vårt er godt tilrettelagt allerede, ønsker vi å bli bedre. Som et eksempel på dette, vil Hotell fritidsparken fra sommeren 2022 tilby hele 14 nye HC-rom for ulike behov, i tillegg til de vi har i dag.

Vi håper du finner disse sidene til god hjelp når du skal planlegge besøket ditt hos oss. Hvis du har innspill og ideer til hvordan vi kan bli bedre, vennligst formidle ditt ønske til resepsjonistene våre. Eller du kan ringe å snakke med oss på forhånd, og våre dedikerte medarbeidere hjelper dere gjerne med å skreddersy et foreningsopphold. 

Ta turen til Skien fritidspark! Både anlegget og hotellet har en fredelig beliggenhet, med store grøntområder, og kort reisevei til alle byens fasiliteter. Her får du gode opplevelser uavhengig av din funksjonsnedsettelse. 

Trykk på knappen «Se ledige rom!» for å bli kjent med de ulike alternativene vi har tilgjengelig/ledig. Legg inn dato og antall personer. I feltet kalt «Bonus kode» taster du inn HC2021. På listen som kommer opp vil de rommene som er populære for personer med nedsatt funksjonsevne fremkomme med et rødt «HC-ROM»-merke. Prøv en annen dato om du ikke får opp ledige rom i den kategorien, eller ring hotellet på telefon 3554 1040.

Ledige rom

Skien fritidspark er svært godt tilrettelagt for foreningsopphold! Hos oss kan du bo, spise og hygge deg med ulike aktiviteter uavhengig av funksjonsevne. Kombiner gjerne med å avholde ditt årsmøte eller seminar i våre moderne møtelokaler. Vi hjelper deg gjerne med å skreddersy et program tilpasset dine ønsker og behov. Trykk på knappen «Gruppebestillinger» og fyll ut skjemaet, så kontakter vi deg!

Gruppebestilling i skjema  Gruppebestilling på mail

Meld deg på vårt nyhetsbrev 

Tilbakemeldinger

«Vi er imponert over hva hotellet og parken gjør for tilgjengelighet for alle, og spesielt for de med store hjelpebehov. I august 2020 var vi på befaring for å teste de nye HC-rommene, samtidig som vi ville prøve flere aktiviteter. Vi ble positivt overrasket over at de nye HC-rommene er så bra. Vi mener det er unikt i Norge å ha så godt tilrettelagte HC-rom i umiddelbar nærhet til så mange tilrettelagte aktiviteter. Det gjør oss tryggere på å invitere våre medlemmer, med behov for mange hjelpemidler og mye assistanse, til møter og aktive uker.»

Sentralstyreleder Patricia A. Melsom og Komitéleder Aktiv Uke Tone I. Torp, Foreningen for Muskelsyke

Logo: Norges Handikapforbund

«Hotell Fritidsparken har gjort det mulig for familier som har en funksjonsnedsettelse å virkelig ta en ferie med mening. Her er det tenkt på det meste. Det er nok det som er helt unikt, at en familie uansett funksjon virkelig kan utfolde seg og være aktive sammen som en familie. Har du lett etter et feriesenter for hele familien? Vel, her har du det.»

Vibecke Selliken, Norges Handikapforbund Oslofjord Vest

Logo: Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon

«Maks uttelling for Hotell Fritidsparken – Hotellet som viser vei med hensyn til universell utforming! … vi ble mektig imponert over hvor stort fokus hotellet har hatt på universell utforming for å imøtekomme alle – uansett behov. De kan virkelig kalle seg et «Fyrtårn» når det gjelder ferietilbud og overnatting for alle. Hotell Fritidsparken må være banebrytende i Norge med dette utstyret. Vi har til gode å finne lignende anlegg.»

Styret i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon, avd. Vestfold og Telemark