Klatrekurs barn/voksen

 

Fortjener all den hederlige omtalen dere kan få. 
Jeg heier på sånne tiltak!!
 

Klatrekurs Barn Posted on February 21, 2013 by aktivpappa

Klatrekurs er vel en litt upresis tittel på et kurs som strengt tatt tar for seg det som skjer i andre enden av det tauet det klatres i – nemlig Sikringen! Sikring er en viktig del av klatringen og ofte en forutsetning for en hyggelig nedfart etter å ha nådd toppen……:)

Jeg tipper de aller fleste som leser dette har fått med seg at det eksiterer anlegg her og der hvor man kan bedrive innendørs klatring. Jeg skal derfor ikke bruke masse spalteplass på å beskrive idretten. Jeg tipper også at de fleste som leser dette kanskje undres over hvorfor vi lager en artikkel om en idrett som har eksistert i et par tiår…. Vel, svaret på det ligger ikke i klatreveggen, snarere i det faktum at det ikke er noen av mamma-sidene som har laget en reportasje om dette og at denne siden er såpass ny at vi ikke har rukket å gjøre det før nå. Puh – norsklæreren min hadde nok satt inn et og annet rødt komma og kanskje et punktum i den setningen der og det passer derfor med et  HEI til Frøken Johnsgaard fra Tolga som lærte oss at, sitat, “Språk er makt”. Hun hadde rett:)

Jeg meldte meg og Andreas på klatrekurs, med fokus på sikring – som jeg ikke skal gjenta flere ganger i denne artikkelen – i regi av Grenland Klatreklubb. Kurset ble avholdt i Fritidsparken i Skien – et rolig og beherket sted som kan romme inntil et par tusen barn mellom 4 og 14 år……..

http://www.skienfritidspark.no

Klatreveggen ligger i en egen hall og er således skånet for de fleste Urge-høye barna med beatlingskort i armbåndet og fri tilgag til fries, pizza, potetgull, sjokolade, slush, is, skolebrød og andre livsforkortende revesakser.

Kurset gikk over to dager, hvor dag en var for foreldre, slik at vi kunne lære prinsippene på hverandre før vi slapp barna oppi veggen.

Dag 1:

Vi ble møtt av glade entusiaster som lett og ledig forklarte viktigheten av å lære de riktige tingene riktig med en gang, ikke slurve med den dobble åtteren og sørge for å låse karabinkroken. Kameratsjekk er alltid pri 1 – noe som i praksis betyr at de to som klatrer alltid sjekker hverandres utstyr.

www.grenlandklatreklubb.com

Tillit, øyekontakt og tydelige beskjeder er stikkord det er verdt å merke seg når man henger 8 meter i været og en helt ukjent kar står nede meg livet ditt mellom to fingre.

Dag 2:

/Alle foreldrene overlevde dag 1 og møtte opp til dag 2 med litt støle underarmer og en stk spent pode. Foreldrene virket litt mer spente enn barna – som helt sikkert ikke har like lang erfaring i å gå på trynet som opphavet og dermed kan ta ting litt mer med ro.

8 barn med tilhørende forelder var i bunnen av veggen og fikk noen kjappe instruksjoner for å friske opp noen småting fra dag 1. Knuter, kroker, seler, sko og kameratsjekk var i fokus og vi var klare.

Klatring i nesten fire timer setter sitt preg på de små og det var litt uvant å se avkommet riste armer mens han kikket utfordrende opp på veggen og sa “Pappa, tror den store røde dingsen som ligner på en hjerne er fin å stå på?” Han refererte til gripetak litt oppi veggen, akkurat der han måtte gi tapt sist. Jeg kunne bekrefte det og han pustet godt ut mellom tenna, mens blikket var limt til veggen. En seksåring har noen instinkter i kroppen som ligner veldig på vår egne……….

To dagers klatrekurs er over og vi reiste fra Fritidsparken som to seksåringer og var enige om dette skulle vi gjøre neste uke også.

Oppsummert:

En levende og pedagogisk 100% gjennomført kurs. Instruktørene var på nivå med klatrere og sikrere og fanget barnas interesse kjapt og lekent. Slike kurs kan enkelt ødelegges med en urkjdedelig teoridel – noe de gutta her viste at er mulig å omgå.

Det praktiske løste vi greit, dvs vi hadde nok strøket på rutevalg og ordbruk underveis og vi har et og annet å lære på imagebygging, men vi har innført et nytt og kult element til barna og jeg er happy med det. Bounding, fysisk utfordrende og en mental treningsøkt i å beherske ukjente elementer.

De av dere som ikke har testet: PRØV DET!! De fleste byer har en klatrevegg og en klubb som holder kurs for barn/voksen. Har de ikke kurs, tving de til å arrangere et!!

 

 Hentet fra bloggen http://www.aktivpappa.no/klatrekurs-barn-og-voksen/