Vinterlekene

 

Hvert år siden 2011 arrangerer Skien Fritidspark "vinterlekene" for barn mellom 6 - 12 år 

"Vi fokuserer på fysisk aktivitet og mestringsglede hos deltakerne".

Barna kan velge mellom skøyter, skilek og andre ute-aktiviteter, samt bading hver dag!

 Takk for innsatsen!

Sommeren er i full gang i Skien fritidspark, men vi vil koste på oss et lite tilbakeblikk på skoleåret før sommerferien starter.

I sitt siste år på Hjalmar Johansen VGS har 9 elever hatt lederutvikling som studieretningsfag. Her opprettet de sin egen elevbedrift, ”Ubeseiret”, for å prøve seg med prosjekter fra start til slutt. Et av prosjektene var ”Vinterlekene”, som de arrangerte i Skien fritidspark i vinterferien. Elevene ordnet med sponsorer, trykk av plakater og invitasjoner, media, påmelding og aktivitetsplanlegging. I tillegg var de instruktører for de over 40 påmeldte som fikk boltre seg i anlegget; Terrengparken med slalåm og snowboard, Isflata med skøyter og puck, skileik og i badet.

Hva lærte de mest av?

Gutta er samstemte i at de lærte mest av aktivitetsplanlegginga: - ”Hvordan finne aktiviteter som passer for alle, uansett nivå? I Terrengparken, på isen og på skileiken ville vi gjerne at ungene skulle lære noe. Derfor delte vi oss, så vi kunne følge opp etter behov. Noen ganger ga vi oppgaver de skulle jobbe med for at de skulle oppleve læring selv. Andre ganger ga vi instruksjon. Det var inspirerende hvordan innsatsen og innstillingen til ungene bare ble bedre jo lenger vi holdt på og jo mer vi var med på aktivitetene! I svømmehallen var fokuset mest å ha det moro, samtidig som vi gjerne ville ha små ”happenings” som de kan huske seinere. Vi har aldri sett så mange smil på ett sted før…”

Jentene er enige om at koordineringen og planleggingen var mest lærerik. - ”Å porsjonere mat og drikke var en utfordring, da vi ikke visste hvor mye hver og en kom til å spise. Det var også veldig viktig å få økter og tider for henting, mat og aktivitet til å passe. Vi hadde heldigvis gode sponsorer som hjalp oss masse!”

Tilbakemeldinger fra ungene er noe hele gjengen husker: - ”Det var herlig å høre ungene fortelle at de gledet seg sånn til å komme, at de ikke fikk sove om natten” sier Vilde

- ”Jeg hørte flere som hadde drømt om oss” sier Marius stolt.

- ”Kanskje ikke så rart…” fniser Caroline og Ida I.

 

Vi ønsker de gode forbildene i ”Ubeseiret” lykke til videre!

Gå gjerne inn på facebook-sidene til Skien fritidspark og se på kule bilder fra vinterlekene på Flickr!

www.skienfritidspark.no kan du lese om Sommerlekene 23.-25. juni. Det blir knall!

 

Ubseiret består av: Vilde, Eirik, Kim, Marius, Caro, Åsne, Ida I, Kim-André og Ida H.