Verdens største håndballturnering?

 

«Color Line World Cup» kan bli det store nye. 

Målet er at turneringen skal være oppeå gå for fullt i 2016, med 1200 lag tilstede. Telemark og Vestfold har gått sammen, og har fått med seg 23 samarbeidsklubber, i tillegg tilinitiativtaker Larvik håndball, og ønsker å danne verdens størstehåndballturnering.

MER ENN HÅNDBALL Målet til klubbene er at det skal være noe mer enn en vanlig storhåndballturnering. Arrangørene ønsker å få til en opplevelsesturnering,for barn og unge.- Vi har allerede fått til et samarbeidmed over 50 reiselivsaktørerog turistattraksjoner. Vi ønsker at foreldre ikke trenger åvære i hallen hele tiden, menogså kan benytte turneringen til å få en opplevelse av Grenland å se hva vi har å by på, sier dagligleder i Gjerpen Håndball, HalvorBerg-Hanssen.Med både laksefiske, kanalbåter og Himalayapark i nærområdeneligger alt til rette for at dette skal bli en suksess. Turneringen kommer til å være for barn fra åtte år og helt opp til eliteklubber.- Det vil være en eliteturneringrepresentert, som også kommer til å være en del av turneringen.2012 vil være et pilotår for«Color Line World Cup», ogkick-off vil bli i 2013. Årets turneringkommer til å være en vanligturnering, for å se at ting fungerer slik de skal, sier Berg-Hanssen.«Color Line World Cup» arrangeresi perioden 5. til 10. august.

GOD DEKNING Med samarbeidspartnere som TV2 og P4 vil det bli god dekningi media. TV2 kommer til åsende håndball fra ulike arenaer 12 timer i døgnet under turneringenslik at alle kan få sett, uansett hvor de bor. P4 vil også ha radiosendingerunderarrangementet.- Vi ønsker å oppnå en så storattraksjonsverdi atfolk ønsker seg tilbaketil Grenland,selv utenfor turneringen,og med alle de turistattraksjonene Grenland har å by på ligger alt til rette for dette, sier Berg-Hanssen. Med planer om en turnering av denne skalaen er det mye jobb som må legges i forkant, under og i etterkant av arrangementet. Planene er et kick-off i 2013 med konserter for store og små. Åpningsseremoni på Skagerak Arena med innmarsj av alle lagene.- Det er mye som må på plass og vi har regnet ut at dugnadstimene vil komme opp i 44 000 timer, og det vil bli mer enn 122 000 spillminutter i løpet av turneringen.Det er forutsatt at turneringen er full, sier Berg-Hanssen.I representantskapet er det mye kompetanse å hente. Frode Kyvåg er generalsekretær forNorway cup i fotball, men stiller sin kompetanse for å hjelpe til med «Color Line World Cup».Alle hallene i Grenland vil være i bruk, og fritidsparken vil bli en av turneringens «Ekebergsletter».

Tekst: Jørgen Steffensen TA, papirutgaven torsdag 24. mai.

Meld på ditt håndballag til Color Line World Cup. Påmeldingsfrist 15. juni. 

Share |

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.