Skien ishockey

 

Skien ishockey vil opp og fram

Skien ishockeyklubb er en 45 år gammel «særing» for spesielt interesserte i idrettsbildet vårt. Kvaliteten på de beste er ikke vesentlig endret etter at hallen sto ferdig for fem år siden. Akkurat det vil noen nå gjøre noe med.

Det er nemlig sånn i norsk hockey at klubber som har økonomi, arena og et godt apparat rundt kan søke forbundet om å få spille på nest høyeste nivå - eller 1. divisjon, om man vil. Bare Get-liaen rager over 1. divisjon.

- Enkelte tror en slik satsing vil gå utover juniorene og ungene. Det kommer aldri til å skje så lenge jeg ha et ord med i laget, sier Steinar Sørum.

Han har vært med i en årrekke og trener denne sesongen a-laget og U12 i tillegg til å være sportslig ansvarlig for hockeyskolen.

Både Steinar Sørum og en annen ildsjel - Helge Roar Haugen - ønsker å gjøre et forsøk etter at a-laget har sluret i det samme skjæret siden hallen så dagens lys i 2005.

INGEN SPLID

- Jeg kjenner ikke til at det har vært diskusjon eller splid i klubben fordi vi ønsker en strategi på satsing. Men noen er skeptiske til at a-laget vil ta for mye av ressursene. Det kommer ikke til å skje, sier Sørum.

Heller ikke Haugen frykter at ungene skal lide fordi man prøver på en satsing med a-laget. Haugen roser også samarbeidet med toppidrettsgymnaset i Skien.

- Vi har et godt 19-års lag der halvparten er elever ved TiT. Med et lag i 1. divisjon ville vi oppnådd mer blest om klubben og kanskje flere unge spillere ville søke seg hit for å utvikle seg. I dag er nok linja i Skien bort i mot sistevalget fordi klubben her ikke har et bedre a-lag, sier Haugen.

Både han og Sørum tror at satsing er eneste veien å gå for å komme ut av dødvannet.

- Får vi dette til, skal det være en grei sak å skaffe seks til åtte spillere som styrker laget. Det er ikke snakk om store penger i norsk hockey, de fleste må skaffes jobb eller skole, og det tror jeg vi skal greie, sier Sørum.

- TOPP AVLER BREDDE

Han referer til Ringerike som satt igjen med én spiller fra egen stall på a-laget etter at de fikk billett til 1. divisjon i fjor.

- Men betyr ikke det at unge spillere fra egen klubb ikke får sjansen, da?

- Nei, jeg tror at topp avler bredde, og alle får spille, men de som ikke når opp til å spille 1. divisjon spiller på samme nivå som i dag, sier Sørum.

Da det drøyde med å skaffe ishall, lå a-laget brakk i 10 år.

- Før det, da vi spilte ute, hadde vi et godt a-lag. Mange av de som var med den gangen har siden fått barn og forsvunnet til fotball. Istedenfor å være trenere hos oss, er de ledere eller trenere for ungenes fotballag, sier Steinar Sørum.

Både han og Helge Roar Haugen regner med at en slik satsing må vedtas på årsmøte til våren - om det skal bli en realitet. Skulle forbundet akseptere en eventuell søknad, er det full rulle fra 2011.

- Vi har et a-lagsbudsjett på rundt 200 000 kroner i dag. Det bør nok økes med rundt en halv million kroner, alt etter hvor raskt vi vil videre. Og det skal vi greie, tror Steinar Sørum.

Publiserti TA 02.11.2010 kl 07:42 Foto: Inge Fjelddalen

Share |

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.