mgp lokal

 

Ine Solstad var med i Melodi Grand Prix lokal i 2009. Hun anbefaler andre å bli med.

 

29. januar er det klart for en ny delfinale i Melodi Grand Prix i Skien. Planleggingen er i gang allerede, og det inkluderer også MGP lokal.

Tror på flere deltakere

MGP lokal er en sangkonkurranse for lokale talenter. Det er tredje året den arrangeres i Skien i forbindelse med delfinalen til den «store» nasjonale Melodi Grand Prix. De to foregående årene har totalt 70 unge telemarkinger i alderen 11 til 17 år meldt seg på. I år har man tro på et større antall. Gulroten er først og fremst å få opptre på scenen under delfinalen.

– En kjempesjanse

– Ja, det var det mest spennende. Å stå på en scene foran så mye folk, flere tusen. Det er litt stort, smiler Ine Solstad. Gjerpen-jenta var med i MGP lokal i 2009. Hun anbefaler andre å melde seg på.

– Det er ikke skummelt i det hele tatt. Du får mange snille folk rundt deg. Å vinne lokalt er en kjempesjanse, sier Ine.

Hun meldte seg på selv, med sin egen sang «Who knew». 19-åringen lager sine egne sanger på gitaren hjemme på rommet.

Før 5. november

De som ønsker å melde seg på kan gjøre det på nettsiden mgplokal.no. Man kan levere en filmsnutt, en lydfil, en cd eller en dvd. Det må ikke være en hel sang, men det må være nok til at en jury kan vurdere det. Påmeldingsfristen er fredag 5. november og den må overholdes.

Lokal finale 26. januar

Juryen plukker ut 15 av de innsendte bidragene. De 15 får spille inn sangen sin hos Glenn Henriksen i hans GH Main Studio på Gamle Posten i Porsgrunn. Elever ved Hjalmar Johansen videregående skole lager musikkvideo til låtene.

Videoene legges ut for avstemning og ti går videre til en lokal finale som avholdes på et kjøpesenter 26. januar.

I denne finalen vil en jury plukke ut fem vinnere som alle får opptre før delfinalen tv-sendes fra Skien Fritidspark 29. januar. I fjor var det nærmere 2.800 publikummere i salen.

Fanside på Facebook

Ine Solstad har fått mye oppmerksomhet etter sin opptreden i MGP lokal. Hun har fått seg et eget management her lokalt og hun har spilt inn en singel. Foruten «Who knew» inneholder den også hennes egen «Learning». Videoen til denne kan du se på MGP lokals nettside.

Ine har også fått sin egen fanside på Facebook og hun har fått en del oppdrag. Blant annet sang hun fra scenen på årets Handelsstevnet. Ine er inspirert av Lene Marlin. Glenn Henriksen har jobbet med Ine siden hun var en jentunge og berømmer talentet hennes.

For Ine var MGP lokal veldig gøy, og hun oppfordrer altså de unge til å melde seg på.

Publisert på fredag 22. oktober 2010 kl. 07:31.
Varden

Share |

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.