Kviteseiding deltar i Grand Prix

 

29. januar står metal bandet Susperia på scenen i Skien..

og Håkon Didriksen (36) håpar kviteseidingane og vesttelane blir med på Grand Prix-festen.

– Eg flytta til Kviteseid tidlegare i år, men reknar meg sjølv som kviteseiding nå, smiler tribarnsfar, lærarassistent, sjølvforsvarinstruktør og bassist i metal bandet Susperia, Håkon Didriksen (36).
Det var etter eit besøk hos konas bror i Kviteseid at familien på fem blei merksame på at gardsbruket Lunde var til sals.
– Det var den flotte utsikten, me blei frelst. Me budde tidlegare midt i byen på Jessheim, så overgangen var stor og svært positiv, seier Håkon som nå jobbar som assistent ved Kviteseid skule og kona er tilsett som rektor ved Høydalsmo skule.
Førre veke blei det kjent at Håkon og dei andre medlemmene i metal bandet Susperia skal delta i Melodi Grand Prix (MGP).
– Eg håpar dette også engasjerer folk i Kviteseid, at det kan vere ein måte å vise fram den flotte bygda me bur i. At eg som lokalmusikar frå Kviteseid deltek i MGP må ein vel kunne bruke til god reklame for bygda og kommunen, smiler bassisten og er ikkje framand frå å få dei andre bandmedlemmene i Susperia til Kviteseid for å markere MGP-deltakinga.

Heimebane i Tyskland
Susperia er kanskje ikkje så kjente i Noreg, men store i England og Tyskland, og bandet ser sjølvsagt på deltaking i MGP som god marknadsføring både her i landet og utanfor landegrensene.
Og nettopp til Tyskland kan Håkon tenkje seg å reise, saman med dei andre medlemmene i bandet for å representere Noreg i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix.
– Då er eg sikker på at me hadde hatt god sjans for eit godt resultat. Me går sjølvsagt for siger, smiler han.
Men det er ein veg å gå for å stå på scenen i ein finale i Tyskland. Fyrst skal Susperia sanke nok stemmer i ein av tri delfinalar for å kome seg vidare.
– Det hadde vore veldig moro om kviteseidingane og vesttelane hadde møtt fram på delfinalen i Skien, smilen bassisten.

Artikkelen er publisert 07/12-2010 av Tone Tveit i Vest- Telemark Blad. Les hele artikkelen her!

Share |

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.