First Lego League

 

Lørdag 8.november møtes barn og ungdom til kunnskaps- og teknologiturnering.

FLL er turneringen for fremtidens forskere og ingeniører. I år vil det for første gang være en junior-klasse for de mellom 5-9 år. I tillegg vil det som normalt være klasser for de mellom 10-16 år. Velkommen til fremtidens kloke hoder!

Årets tema er WORLD class - fremtidens læringsarena. Hvordan underviser vi i fremtiden? Hvordan ønsker elevene å tilegne seg kunnskap og hvor kan dette finne sted? FLL lagene skal forske på og presentere for de voksne om de metoder som de ønsker å lære på. 

I forskningsoppgaven skal lagene bestemme en problemstilling, for så å finne en løsning. I tillegg skal lagene bygge, teste og programmere en robot med LEGO MINDSTORMS® for å løse robotoppdrag på en bane.

Det vektlegges at prosjektet skal være forankret i skolen. Alle elementene i FIRST LEGO League tar utgangspunkt i kompetansemål i LK-06. Både innhold og arbeidsmåter i FLL egner seg godt i forhold til arbeid med den generelle delen av lærerplanene, i flere av fagplanene, og ikke minst i de grunnleggende ferdighetene i fagene.

I år håper man å få med lag fra Skien, Porsgrunn, Bamble, Notodden og Bø. Alle ønskes hjertelig velkommen til FIRST LEGO League Telemark!
Du finner mer informasjon om turneringen på www.hjernekraft.org

Share |

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.