Felles garderober

 

Badelandene går inn for unisex-garderober.

Badelandene vedtok på sitt styremøte i Kristiansand den 25. mars at Badelandene går inn for unisex-garderober i alle anleggene sine.

- Etter at vi på høsten satte en grense på seks år for barn i ”feil” garderobe, har vi mottatt mange klager på at ikke alle syvåringer klarer å ordne seg selv. Vi tar nå hensyn til disse klagene og gjør det enklere for alle sammen. Vi slår ned veggene i garderobene og har fra nå av kun unisex-garderober, forteller daglig leder ved Jorekstad og styreleder i Badelandene.no, Terje Rønning. - På sikt vil vi vurdere å montere båser, men det rekker vi uansett ikke før etter sommerferien, forteller Rønning videre.

Terje Rønning tror ikke at besøket vil gå ned. - Tvert om. I vår forening, Badelandene.no, har vi hentet inspirasjon fra Tyskland. Vi har vært på studietur i Berlin og besøkt Bad am Spreewaldplatz som har drevet etter unisex-modellen i flere år. De har formidable besøkstall.

De andre badelandene er også nå i gang med sitt oppussingsarbeid. David Koht-Nordbye ved Østfoldbadet vil kunne åpne unisex-anlegget allerede før påska.
- Dette gleder vi oss veldig til, sier Koht-Nordbye som har vært primus motor i arbeidet.

For de mest sjenerte finnes det likevel en reservasjonsmulighet. - Ønsker man å reservere seg mot dette, kan man sende en epost til post@badelandene.no.
Det er Badelandene sentralt som koordinerer dette. De som reserverer seg, vil mot et lite tillegg få en mulighet til en egen garderobe, men dette må bestilles på forhånd. Vi har bare et
begrenset antall av disse garderobene, så man må være raskt ute, forteller Rønning om tilrettelegging for de med sjenanse.

På Jorekstad åpnes det nye kjønnsnøytrale anlegget allerede i dag, 1. april, etter at
håndverkere har jobbet på spreng. - Vi åpner kl 13 og tar imot badegjestene i et nytt og
moderne garderobeanlegg, sier Rønning fornøyd.

Kjønnsforsker Sanna Sarromaa ved Høgskolen i Lillehammer er også fornøyd med løsningen Jorekstad og badelandene har valgt.
- Kjønnsforskere har lenge vært enige om at kjønn ikke eksisterer som et biologisk faktum. Kjønn er bare en sosial konstruksjon! Det finnes ikke kvinner og menn. Det er framtidsrettet
at Jorekstad og badelandene nå har valgt denne forskningsbaserte løsningen. Jeg ser fram til å dusje sammen med familien min og håper at andre gjør det samme, sier Sarromaa som
har doktorgrad på kjønn.

Sarromaa, som har forsket på kroppspress, tror også dette vil på sikt føre til mindre kroppspress. - Når folk blir vant til nakne kvinner og menn rundt seg, blir nakenhet naturligere. Barn og
ungdommer ser at folk finnes i alle former og fasonger. Dette er bare positivt!

Mer informasjon:

Leder i Badelandene.no, Terje Rønning: 9133 3210
Kjønnsforsker, Sanna Sarromaa: 4100 7132

Share |

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.