Sykkelløyper

 

Om du ønsker sykkel aktivitet for deg selv, familien eller idrettslaget har du de beste mulighetene i Skien fritidspark.

Hotell fritidsparken har døgnåpen resepsjon og ønsker alle sykkelinteresserte velkommen, enten de vil holde på i vårt flotte skogsterreng eller om de trenger en overnatting på vei et annet sted. 

Vi har:

  • vi har sykler til utleie for våre gjester, dame, herre og barnesykler
  • informasjon om sykkelruter i vårt område
  • bagasje- og sykkeloppbevaring
  • utstyr for enkelt vedlikehold på Hotell fritidsparken og sykkelshop i nærheten
  • mulighet til å vaske og tørke klær, ta en dusj og vaske sykkelen din
  • kontakt med dyktige lokale- og profesjonelle guider som tar imot oppdrag lokalt med utgangspunkt i Fritidsparken eller andre destinasjoner.

Våryr-løypa

Eidanger Sykkel har sitt store terrengsykkelritt siste helgen i April hvert år. Løypa er laget for flyt og mestring og er ca. 6 km lang gjennom variert skogsterreng.

Enduro

Enduro er en stilart av sykkel som handler om bortover og nedover. Ikke like heftig som downhill, men det går unna for de gode! I skogsområdet rundt Skien fritidspark har Herkules Heildemparlaug opparbeidet seks løyper som alle brukes så lenge det ikke er snø og ikke er for bløtt. Løypene ligger tilgjengelig på flere treningsapper og skal merkes i terrenget sesongen 2020. Løypene har mye terreng, en god del naturlige doseringer og noen konstruksjoner. Det er alternative linjer for de som vil velge en litt snillere variant. Hver vår arrangeres Telemark Enduro i løypenettet og vi anbefaler alle interesserte å ta en titt!

Lengste løype: 2 kmKorteste løype: 350 m

Terrengsykkel

Solum løypa er en rundløype opparbeidet av Terrengsykkelgruppa i Solum TSK og er løypa for deg som liker tekniske utfordringer. Ca 3 km med variert skogsterreng og få hvilestrekk, med start og mål oppe ved BMX-banen. Løypa brukes både uorganisert og til treninger og klubben arrangerer jevnlig ritt i løypa. Ved de tekniske elementene kan man velge flere alternativer og løypa er godtmerket.

BMX

På flata bak toppen av terrengparken ligger BMX-anlegget til Solum TSK. Her er det klubbaktivitet på kvelder og i helgene hele sommerhalvåret. I tillegg er det flere konkurranser gjennom hele BMX - sesongen. Solum TSK har dyktige og erfarne trenere og tilbyr sykler til utleie for grupper som vil kjenne litt på en fartsfull aktivitet med spenning og moro.

Pumptrack

Herkules Heildemparlaug er en gruppe i Herkules Sykkel og Våren 2019 var deres Pumptrack klar til bruk Sør-Øst for ishallen. Pumptracken er tegnet og utformet av Rekkje og kan benyttes av alle når det måtte passe. Å «pumpe» er å skape fart ved å trykke sykkelen ned på rett tidspunkt gjennom den kulete og doserte løypa. Gjør du det riktig  trenger du ikke tråkke!

Landevei

Skien fritidspark ligger perfekt plassert mellom Kyststien og Telemarkskanalen, for den som vil utforske fylket fra sykkelsetet.

Oversiktsskilt sykkelstier

Under finner du full oversikt over sykkeldestinasjon Skien fritidspark sykkelstier.