Sommerskole klatreuke

 
26 juli

26 juli 09:00 - 30 juli 15:00

Sommerskole klatreuke!

Dette kurset er for deg som ønsker å begynne med klatring – eller aldri har sluttet – vi kan nå tilby den perfekte uke! To erfarne instruktører (Julie og Eirik) leder deltagerne gjennom en total innføring i klatring, både inne og ute.

De to første dagene tilbringes i klatreveggen i Skien fritidspark, med et tradisjonelt grunnkurs (https://www.skienfritidspark.no/aktiviteter/klatring-innendoers/klatrekurs-tester/info-om-klatrekurs-for-nybegynnere-1-og-2-1) . Alle blir presentert for utstyr, tau, knuter og sikringsteknikk på topptau- og ledklatring. Videre skal deltagerne prøve rappellering, buldring på Buldrekontoret (http://www.buldrekontoret.com/) og klatring utendørs på et av distriktets flotteste crags.

Dagene deles for det meste i to økter, med lunsj mellom. De fleste øktene er klatrerelatert, men i løpet av uka vil deltagerne også få prøve seg i klatreparken, badeland, mini-/frisbeegolf mv.

Om deltagerne har eget utstyr, kan de gjerne ta dette med, ellers får alle låne utstyret de trenger. Klær som er enkle å bevege seg i og en ekstra genser er bekledningen man trenger de to første dagene. Resten av uka må deltagerne kle seg etter forholdene ute og følge gode råd og tips fra instruktørene.

Program

Instruktørene deler gruppa etter bl.a. alder/erfaring, og kjører felles økter der det er tilrådelig. Alle får gått gjennom det samme.

  • Mandag: Klatring for nybegynnere
  • Tirsdag: Klatring for nybegynnere
  • Onsdag: Standplass og rappell, samt Klatreparken.
  • Torsdag: Buldrekontoret og Badeland.
  • Fredag: Utedag på Ramberget med mulighet for repetisjon av alt og brattkorttest.

Mulig ekstra "snacks":

En liten klatrekonkurranse/buldrekonkurranse, bare for å kjenne på formatet. En minigolf-økt for å teste fokus. "Skru ditt eget bulder i buldrerommet" og få den gradert av instruktør.

Ha med badetøy den dagen vi skal i bassenget (shortsen kan ikke gå lengre enn knærne) og hårstrikk /badehette hvis du har langt hår.

Kle deg ellers etter vær og vind for uteaktivitetene.

Du finner mer info om klatring på Norges Klatreforbunds nettsider: https://klatring.no/

Share |