Turnering november / desember 2014

 

Lagene som er med for november/ desember er:

Link

Skien Bil AS

Gjensidige Skien

Sparebank 1

Politiet

Skien fritidspark

Runde 6

Det sitret av spenning i ishallen denne finalekvelden av Bedriftscurlingserien 2014. Det er noe eget med en kveld det virkelig gjelder!

På Bane 1 skulle Sparebank 1 Telemark og Grenland Auto gjøre opp om 5.plassen. Lagene møttes i første seriekamp og Sparebank 1 Telemark glitret med sine kunster i en 10 - 1 seier.  Siden den gang har Grenland Auto som eneste lag tatt skalpen på både Politier og Skien fritidspark, lagene som spiller om tittelen! Sparebank 1 Telemark har ikke vunnet kamper siden åpningskampen, men det er mange roller som skal spilles og ingen har spilt rollen som pauselag og humørspredere bedre! Som eneste lag med noe som kan ligne en uniform, satte Sparebank 1 Telemark første stein. Med 2 poeng i første og andre omgang, tok Grenland Auto endelig tak i kampen og kunne ta pause på stillingen 4 - 2. Grenland Auto fortsatte godspillet og stjal poeng i fjerde omgang, men Sparebank 1 Telemark satte inn en sluttspurt og vant kampen 7 - 3.

Kun poengforskjell hindret LINK og Gjensidige å spille om den aller gjeveste plasseringen, som begge hadde 3 seiere fra gruppespillet. Forrige gang lagene møttes vant LINK hele 9 - 2 og med en solid seiersrekke de siste kampene satte de første stein på Bane 3. Det var derimot Gjensidige Skien som tok første poeng og revansjelysten lyste i øynene, da de stjal ytterligere 3 poeng i andre omgang. LINK tok seg sammen og fikk med seg 1 poeng til pause. Deretter var det LINK som hadde marginer med 1 poeng i fjerde omgang og i femte stjal de hele 4 poeng. Gjensidige Skien mobiliserte i siste omgang, men litt for seint. Med bare ett poeng kom de aldri i kapp LINK som jublet for 6 - 5 seier og tredjeplass!

På Bane 2, Centercourt, skulle Politiet og Skien fritidspark gjøre opp om hvem som kunne heve pokalen som vinner av Bedriftscurlingserien Nov/Des 2014. Forrige gang lagene møttes, vant Fritidsparken og de tok også de 2 første poengene i første omgang. Oppskriftsmessig. Politiet svarte med 3 poeng i en omgang hvor Fritidsparken virkelig sleit med take-out spillet, før Fritidsparken greide 2 nye poeng og gikk til kaffepausen med ledelse 4 - 3. Etter pausen tok Politiet poeng takket være en god plassering av Skule og lagene var dermed like langt. Med 2 poeng i femte- la Fritidsparken press på Politiet før siste og avgjørende omgang. Lagene vekslet om ledelsen med flere gode steiner, men Politiet klarte ikke matche Fritidsparkens beste stein og måtte se seg slått 7 - 4. 

Etter spill var det bilder og pizza i Pucken. God stemning.

 

Runde 5

Her kommer en liten oversikt over Runde 5 i bedriftscurlingserien.

Etter seieren over Politiet forrige runde rykket Skien fritidspark opp på førsteplass på tabellen og de stilte mannsterke opp for å fortsette poengsankingen mot Gjensidige Skien. Første omgang ga 2 poeng til Fritidsparken etter godt plasseringsspill. Gjensidige Skien har etter en treg start med to tap, kommet godt i gang seier i de to siste rundene. Deres kjennemerke, på curlingbanen vel og merke, er spill med høy risiko og middels god taktikk. Dette er en vinnerformel når marginene er på riktig side, som de var i andre omgang. Siste stein inkluderte fem steiner forandret boet fra 1 poeng favør Fritidsparken til 3 poeng favør Gjensidige Skien. Også i tredje omgang får de avgjørende steinene stor betydning og Fritidsparken, med en uopplagt skip Gjems (med prototyp på ny kost fra LINK), evner ikke å utnytte siste stein. Gjensidige tar kaffepause med ledelse 5 - 2. Spillet etter pause fortsetter i samme trend og Forsikringsagentene stjeler 2 og 1 poeng, før Fritidsparken våkner i siste omgang. Underholdende kamp og 8 - 5 til Gjensidige Skien.

På bane 2 satte Sparebank 1 Telemark første stein mot LINK, som oppskriftsmessig tok 1 poeng med sin siste stein. Deretter viste Sparebank 1 Telemark mestertakter og tok hele 3 poeng med nydelig take-out- og plasseringsspill. Det er få som matcher Bankfolket på jubling i medgang! LINK greide nok et poeng med siste stein i tredje runde, men det la ingen demper på pausehumøret til Sparebank 1. Spillet bølget og Sparebank 1 tok nok et poeng i fjerde omgang. Anført av sin hårfagre skip Harald Dille fikk LINK skikkelig dreis på sakene med 3 poeng i femte omgang og med ytterligere 2 poeng i siste, var det LINK som vant kampen 7 - 4. Det var en fornøyd LINK-gjeng som motvillig forlot hallen etter kampen!

Politiet har kun hatt seiere denne serien, bortsett fra forrige gang da de røyk på tap mot Fritidsparken. Grenland Auto (GA) har kun hatt én seier, mot nettopp Fritidsparken. Kunne de også tukte Politiet? På en vanlig skjev bane 3 var det GA som kom best i gang med 2 poeng i første og 1poeng i andre. Politiet lot seg ikke bringe ut av fatning og svarte med 2 poeng i tredje omgang. Etter kaffepausen stjal Politiet nok et poeng og det var balanse i regnskapet. Bookmakerne var nok sikre på at politimaskineriet var i gang, men GA slo om takten og ledet med 1 poeng før siste omgang. Selv om Politiet hadde fordel av siste stein, kom de ikke gjennom guardrekka som GA hadde stablet opp og måtte se seg slått med 2 poeng. 6 - 3 til Grenland.

 

Runde 4

LINK sto med to tap og én seier så langt i Bedriftscurlingserien og selv om det ble tap mot Politiet forrige runde, var det mye bra spill å glede seg over. De satte første stein mot Grenland Auto på Bane 1 og tok umiddelbart styring i kampen. Etter en blank andre omgang stjal LINK ytterligere 2 poeng og gikk til pause med ledelse 4 - 0. Grenland Auto hadde en god peptalk i pausen og gikk friskt ut i fjerde omgang, men nok en gang tok LINK poenget etter et massivt guardspill. Da Grenland Auto endelig fikk fininnstilt maskineriet i femte omgang og tok 3 poeng, ble det spenning i kampen. Det rutinerte LINK-laget lot seg ikke stresse da det gjaldt som mest og tok ut alt som kunne likne på poeng. Nok en blank omgang og LINK vant 5 - 3.

Skien fritidspark og Politiet er lagene med lengst fartstid i gamet. Begge er tidligere vinnere av turneringen og begge har tydelige profiler i sirkuset. Fritidsparken startet med et klassisk guard- og plasseringsspill og lykkes med å stjele 2 poeng i første og 1 poeng i andre omgang. "Uflaks", sa Politiet som øynet håp da de i tredje omgang svarte på Fritidsparkens sterke åpning. Med positiv energi fra en sent ankommet spiller fikk de med seg 2 poeng før peble-kaffen og humøret var på topp! Det skulle likevel bli bare nesten for Politiet denne kvelden. Fast skip og fus i alt, Lasse Nilssen, satte noen susere, men det jevne maskinspillet som Lovens lange arm er så klent for uteble. Det hele lå faktisk an til å bli ydmykende, ikke pga storspill, men fraværet av dette. Avslutningen huskes best for en delikat plasseringsstein fra en av de kvinnelige representantene, som gjorde at Fritidsparken bare vant 6 - 3.

Et skikkelig oppgjør gikk av stabelen på Bane 3! Sparebank 1 Telemark åpnet mot Gjensidige Skien og det var tydelig at det lå prestisje i duellen. Energisk kosting og gode taktiske resonnementer kjennetegner Sparebank 1 Telemark, som stilte med kveldens største lag. Anført av Skip Rørvik, tydelig preget av Cupeventyret til Odd, svarte de på Gjensidige Skiens gode åpning og tok 2 poeng i andre omgang. Spillet bølget og det var slett ikke alle steiner som gikk dit de skulle. Stillingen var 2 - 2 til pause. Etter en blank fjerde omgang satte Gjensidige Skien virkelig press på Bankfolket med en solid 3 poenger. Selv om Sparebank 1 Telemark vant 2 - 0 i siste omgang, dro Gjensidige i land en sterk seier 5 - 4. 

 

Runde 3

Grenland Auto var høyt oppe etter oddsbomben av en seier mot Skien fritidspark i forrige runde. De satte første stein på bane 1 mot Gjensidige Skien som ennå har til gode å vinne en kamp i Bedriftscurlingserien. Mot normalt åpnet Gjensidige bra og tok første poeng i en omgang Grenland Auto satte mange steiner gjennom boet. Også i andre omgang var Grenland Auto gode og stjal 2 poeng! Grenland Auto svarte med 2 poeng  det var spenning igjen til pause. Lagene var meget omstendelige i spillet og tok kaffepause etter tre omganger etter at de andre var ferdige med denne. Også etter pause kom Gjensidige Skien best i gang og tross jevnt spill tok de poengene. Grenland Auto kunne bare konstatere at deres taktikk om å "få steiner inn i boet!" ikke holdt mot et engasjert Gjensidige Skien mannskap, som også i siste omgang stjal 2 poeng og seiret 8 - 2.

LINK var nær ved å sjokkåpne med 3 poeng i første omgang mot Politiet på bane 2. Dessverre for dem var de avgjørende take-out steinene noen cm av kurs og Lovens Lange Arm kunne innkassere 2 p. Politiet er eneste lag ubeseiret i Bedriftsserien så langt og fulgte (paradoksalt nok) opp med å stjele 1 poeng i andre omgang. LINK tok sitt første poeng i tredje omgang etter en utsøkt plasseringsstein som gjemte seg bak så mange guarder at selv ikke en sterk og klar Lasse Nilssen fikk tak i den. Etter pause fortsatte denne rundens mest velspilte kamp, hvor begge lag både tok og ga spillrelaterte utfordringer og morsomme kommentarer. LINK hang godt med i Politiets guard/take-out spill og begge lag viste fint plasseringsspill. Her prater vi gode taktiske vurderinger, helt i balanse med egne evner og tidvis fantastisk kosting fra begge lag! Spenningen holdt seg helt til siste omgang hvor Politiet viste seg sterkest under press og landet en sterk 5 - 2 seier.

Sparebank 1 hadde en haltende start på den notoriske Bane 3. Banen trekker tidvis kraftig mot veggen, noe man kan bruke til sin fordel eller bli satt helt ut av. Skien fritidspark virket bra tilstede fra start og sikret 3 poeng. Heller ikke i andre omgang var det tvil om hvor poenget ville ende, og Sparebank 1 var heldige/Fritidsparken udyktige som ikke greide fler enn ett! Tydeligvis var et avbrekk i oppgaveskriving kjærkomment for Eirik Brynhildsen, som spilte strålende (med grå genser, uten lue) for Skien fritidspark og tok 2 poeng i tredje omgang. Sparebank 1 er kjent som det beste pauselaget og etter kaffe og vanning mobiliserte de en oral kampanje med humørsvingninger, WWJED (What Would John Einar Do), fysioterapi-behov, og trusler om å ikke bli med neste runde. Fritidsparken tok 1 poeng i fjerde omgang. Etter dette skiftet Sparebank 1 taktikk og ble likegyldige til resultat, med den følge at de vant de tok 2 poeng de siste to omgangene. Hadde denne omleggingen skjedd før, kunne dette blitt skummelt for Fritidsparken, som til slutt vant 7 - 4.

 

Runde 2

"Clash of the Titans" er en beskrivelse som passer til lagene som lengst har preget Bederiftscurlingen i Skien fritidspark: Politiet og Sparebank 1 Telemark. Begge lag har vunnet serien før og forrige gang lagene møttes til kamp, vant Politiet knepent 6-5. Forrige runde vant Sparebank 1 Telemark på Walk-over, noe som kan ha kostet Politiet finalespill og tittel, og det var et tydelig tent Politilag som satte første stein. Og for en første stein det var! En god guard som Politiet gjemte hele 4 steiner bak uten at Sparebank 1 fikk fjernet noen! De neste omgangene fortsatte Lovens lange arm sitt beryktede signaturspill: Kynisk guards og take-outs. Til pause ledet Politiet 8 - 0, men det var ingen sure miner å spore hos Sparebank 1 Telemark, kjent som det beste Pauselaget i Bedriftsserienserien. Nok en gang viste de sin styrke og stengte hvelvet helt etter pause - nesten. Politiet fikk 1 poeng, Sparebank 1 Telemark 2 og Politiet vant sammenlagt 9 - 2. Politiet leder dermed Bedriftsserien som eneste lag med 2 seiere!

Grenland Auto gikk på en smell mot Sparebank 1 Telemark i sin første runde. Skien fritidspark har lenge vært sikkerheten selv og tross noen utskiftinger på laget, sto oddsen på seier i 1,15 på Centerbet. Skien fritidspark satte første stein på den nylagte isen, men greide ikke følge taktikken og Grenland Auto tok første poeng. Da Grenland Auto også tok 1 poeng i andre omgang, rørte bookmakerne et par ekstra sukkerbiter i kaffen. Lagene fulgte hverandre tett og Fritidsparken greide kun 1 poeng før pause. Etter litt kaffe og vanning stjal Fritidsparken 2 poeng og var i ledelse for første gang i kampen. Om Grenland Auto hadde stang ut i runde 1, var det stang inn for de engasjerte bilentusiastene denne runden. Fritidsparken hadde flere muligheter til å ta kommandoen tilbake, men Grenland Auto var i sonen og tok poeng i de to siste omgangene. Overraskende seier 4 - 3 til Grenland Auto.

Gjensidige Skien satte første stein i kampen mot LINK på bane 3. Isen trakk som vanlig litt mot veggen, noe LINK mestret best og fikk med seg 3 poeng i første omgang. Gjensidige svarte umiddelbart med godt take-out spill og hadde 2 steiner nærmest knappen, før LINK nok en gang vant og kunne gå til kaffe og frisk luft med stillingen 4 - 2. Etter en blank 4. omgang tok LINK, med sin faste skip Harald Dille, skikkelig tak i kampen. Gode plasseringssteiner og energisk kosting endte med nok en 3-poenger  og til slutt 2 poeng. 9 - 2 til LINK og en skikkelig opptur etter en tung start på serien.

 

Runde 1

Seks steinklare lag møtte til første kamp i årets siste Bedriftscurlingrunde!

På bane 1 møttes LINK og Skien fritidspark, vinnere av forrige runde. LINK kom godt i gang på en litt ustabil is og stjal 1 poeng i første omgang. Det ble også det eneste poenget til LINK denne kampen, for herfra og inn var det Skien fritidspark som styrte showet. Eirik Brynhildsen satte den ene vinneren etter den andre og sørget for 4-1 ledelse til pause. Etter pause stjal Fritidsparken hele 5 poeng og sørget for 9-1 seier.

På bane 2 var det debutant Gjensidige Skien som satt første stein mot Politiet. Lovens lange arm virket utilnærmelige med kjent kynisk spill og inntok kaffestasjonen halvveis med 4-0 ledelse. Etter pause reiste Gjensidige Skien kjerringa og knuste til med en 3-poengs omgang og det var spenning i kampen igjen! Politiet holdt likevel unna med 2 poeng, før Gjensidige Skien tok siste omgang 1-0. Vi gratulerer Gjensidige Skien med to flotte omgangsseiere og Politiet med kampen!

Også på bane 3 fikk en debutant åpne ballet. Skien Bil åpnet med røde steiner mot Sparebank 1 Telemark sine svarte. Bankens sterkeste side har alltid vært den gode praten og trass i jevnt spill vippet poengene i deres favør og de ledet 5-0 til pause. Skien Bil benyttet kaffepausen til et ekstraordinært taktikkmøte og kom på banen i 4. omgang klare for poeng, og det fikk de! Skien Bil fikk bare ett, men med én omgangsseier mot et av forrige rundes finalelag, vet de at de kan true selv de beste og trass tap 10-1 i sin første kamp var det ikke noe knust lag som forlot banen.

Neste runde:

Politiet                          Sparebank 1 Telemark

Skien fritidspark             Skien Bil/Grenland Auto

Gjensidige Skien             LINK