Turnering mars/april

 

 

Runde 5

Isen var slipt, neglene bitt og det var endelig duket for finale i Bedriftscurling. Alle lag stilte med toppede lag, bortsett fra LINK som har Skip Harald ute med en lei lumbago-prolaps og Skien fritidspark som måtte klare seg uten sin stein-dronning Eva. 

På bane 3 stod slaget om den gjeve 5. plassen mellom 24seven Office Labs AS og Sparebank 1 Telemark. Sparebanken åpnet forrykende på den vanskelige banen og danset seiersdansen allerede i andre omgang etter 4 poeng. Derfra og ut var det ikke mye dans å spore fra bankfolket. Office Labs spiste seg innpå poeng for poeng og kronet det hele med 2 poeng i siste omgang – som ga dem seieren!

På bane 1 møttes Grenland Auto og LINK og det ble tidlig klart at GA hadde prikket inn finaleformen! Med 5-0 til pause var det feelgood stemning ved kaffekrana og praten gikk om bildeler, campingvogner og lettbeinte curlingdamer. Etter pausen tok LINK komandoen, men bilgutta samlet seg og vant hele 10 – 1. Vi gratulerer med 3. plass!

På Bane 2, Centercourt, møttes de to suverent beste lagene gjennom sesongen. Ubeseirede Skien fritidspark kom best i gang, men savnet av den stein-sikre Eva, skulle vise seg stort. En stygg plukk for Fritidsparken ga Gjensidige mulighet til å komme á jour til pause og Forsikringsgiganten lot seg ikke be to ganger. I pausen var det psykiske spillet i fokus. Gjensidige fortsatte den gode trenden på banen og ledet med knappest mulig margin før siste omgang. Da Fritidsparken bommet på den avgjørende takeouten, var seieren til Gjensidige et faktum. De satte også siste stein, for å markere sin kapasitet. Ekte idrettsglede utspilte seg på isen denne kvelden. Gledestårer! Curlingpokalen ble med Skip David hjem til pussing, men skal etter sigende stå på hovedkontoret hele sommeren! Vi gratulerer!

Grenland Auto                vs           LINK                          10 - 1 (2-0, 1-0, 2-0, 0-1, 3-0, 2-0)              Bane 1

Gjensidige Skien             vs           Skien fritidspark          8 - 4 (0-1, 0-2, 3-0, 2-0, 0-1, 3-0)                Bane 2

24seven Office Labs AS    vs           Sparebank 1 Telemark  6 - 5 (0-1, 0-4, 1-0, 2-0, 1-0, 2-0)                Bane 3

                                             

Vi gratulerer Gjensidige Skien med seieren og ønsker alle en god sommer!                                  

Oppstart neste sesong: 14. september!   

           

Runde 4

Tyvstartet torsdag 19. mars med oppgjøret mellom Sparebank 1 Telemark og Skien fritidspark. Begge lag stilte mannsterke opp og stemningen var lettbeint fra start. Fritidsparken tok de første poengene og Sparebank 1 svarte med seier i andre og tredje omgang. Stillingen stod 3 - 3 til pause og kaffen smakte som iskrem på en varm dag. Praten gikk om utstyr og felles prosjekter og pausen varte til godt ut i fjerde omgang. Fritidsparken tok nye poeng, som sparebank 1 svarte på umiddelbart. Spenningen var uutholdelig for det fraværende publikum - skulle vi få turneringens første uavgjort resultat? Med fordel av siste stein og godt guardspill, greide Fritidsparken å dra i land nok en jevnspilt kamp 6 - 3 og står dermed som ubeseiret.

Tilbake til det opprinnelige serieoppsettet satte LINK første stein mot Grenland Auto på Bane 1. Lagene følte hverandre på snuten i åpningen og tok en seier hver. I tredje omgang bommet GA på noen viktige take-outs og LINK kontrollerte inn 3 poeng og ledet dermed 4 - 1 til pause. GA brukte kaffepausen godt og svarte med 2 poeng i fjerde omgang. LINK viste både styrke og rutine i kampens to siste omganger og vant dermed 8 - 3 til slutt.

24Seven Office Labs har ikke vunnet siden seieren over Sparebank 1 Telemark i første kamp og hadde skyhøye odds på Centerbet i sitt møte med formlaget Gjensidige Skien. Etter total dominans av sistnevnte, var det likevel 24Seven som tok første poeng i kampen på sensasjonelt vis: et 5 steinskyss. Etter dette kontrollerte forsikringsgiganten kampen med to solide omganger og ledet 6 - 1 til pause. Også etter kaffen fortsatte tendensen, før 27Seven fikk ikke satt spillet og tok poeng i femte omgang. Gjensidige slo tilbake og vant siste omgang og kampen 9 - 2.

Neste kamp er 13. april.

God Påske!  

 

Runde 3

De to finalistene fra forrige turnering, Skien fritidspark og Gjensidige Skien, barket sammen på Bane 1. Det var Gjensidige som åpnet best, men Fritidsparken tok over initiativet og ledet 3 - 1 til pause. Også etter pause åpnet Gjensidige best, men når Fritidsparken fikk inn 2 poeng i femte omgang var det lite å gjøre for forsikringsgiganten. Fritidsparken vant 5 - 3.

 

Et LINK i medvind satt første stein mot Sparebank 1 Telemark, som hittil stod uten poeng i denne turneringen. Dette ble også en duell mellom to av de tydeligste spillerprofilene i sirkuset; Harald Otto Dille, skip og "fus i alt" på LINK og John Einar Rørvik, skip, coach og hovedmotivator på Sparebank 1 Telemark. Sparebank 1 tok oppskriftsmessig første poeng, med fordel av siste stein. Mer oppsiktsvekkende var det at banken fortsatte poengsankingen og stjal poeng også i andre og tredje omgang og ledet 3 - 0 til pause! Etter litt frisk luft reduserte LINK og det var spenning i kampen, men Sparebank 1 var trygge som en høyrentekonto og safet inn til turneringens første seier, 5 - 2.

 

Grenland Auto åpnet med en guard mot 24seven Office Labs på bane 3. 24seven var absolutt med på notene og etter en jevn første omgang tok de første poeng. GA svarte umiddelbart før 24seven nok engang tok ledelsen og ledet 3 - 1 til pause. Da 24seven stjal poeng i fjerde omgang, trodde nok de fleste at Bilfolkets kamp var over, men med en solid femte omgang var forspranget utliknet og vi fikk en av turneringens mest spennende kampavslutninger så langt. GA har hatt visse problemer med å fullføre kampene med skikkelig trøkk, men her holdt det helt inn og de kunne fryde seg med turneringens første seier, 6 - 4.

 

Runde 2

Etter en sterk debut kom 24seven Office Labs skikkelig bakpå allerede i første omgang mot LINK på Bane 1. Banene ville neppe fått OL-klarering, men forholdene like for alle. Med utspekulerte guarder og følsomme plasseringer sørget skip Harald Otto for å stjele 2 poeng i både andre og tredje omgang og LINK gikk til pause med 9 - 0. Det var sjokoladekake a la Eva i kaffepausen. Både kaken og litt frisk luft i lungene gjorde godt for LINK som fortsatte storspillet, kun brutt av 24seven i femte omgang. 13 - 1 seier til LINK.

Grenland Auto satte første stein mot sin gamle erkerival, Skien fritidspark, og tok også første poeng i en svært jevn omgang. Deretter kom maskineriet til Fritidsparken skikkelig i gang, mens Grenland Auto sleit med take-outene. Etter et nydelig kyss i på sistestein tok Fritidsparken 2 poeng i tredje omgang og gikk til kakepause med 5 - 1 i målforskjell. Evas pausekake satt rett i forgasseren til bil-gutta, som vant både fjerde og femte omgang med både flaks og dyktighet. Det var nerve i kampen. I siste omgang fant Fritidsparken igjen roen og kontrollerte inn til en komfortabel 6 - 3 seier.

Som vanlig, når finansinstitusjoner møtes, ble det høye bølger i kampen mellom Gjensidige Skien og Sparebank 1 Telemark. En jevn første omgang vippet til de grader i forsikringsagentenes retning, før bankfolket svarte med storspill i andre omgang, som ga stillingen 4 - 4. Gjensidige tok tilbake initiativet på en noe bedre bane enn fryktet og stillingen var 6 - 4 til pause. Lagene var så raske at de var ferdige med pausen, og forlot et preget kakebord, før de andre lagene kom til og måtte derfor vente litt på pebling av banen. Den uvante ventetiden passet Gjensidige utmerket og med 4 nye poeng i fjerde omgang, kontrollerte de kampen inn til 10 - 6 seier.