November/desember

 

Runde 6

I kampen om 3.plass spilte Gastromedisinsk Poliklinikk, Skien fritidspark og Sparebank 1 Telemark en komprimert turnering med 2 ends i hver kamp.

Gastromedisinsk Poliklinikk - Fritidsparken: 0 - 4 (0-2, 0-2) Fritidsparken fikk etablert gode guarder og gjorde det vanskelig for Gastro Pol å komme til.

Fritidsparken - Sparebank 1 Telemark: 6 - 0 (2-0, 4-0) Fritidsparken tok en grusom revansje etter tapet i den serierunden.

 

Sparebank 1 Telemark - Gastromedisinsk Poliklinikk: 1 - 2 (1-0, 0-2) Gastro Pol begrenser poengtapet i første end og bruker fordelen av siste stein i avgjørende end til sin fordel og tar sin første seier på absolutt siste mulighet i årets siste runde!

 

Dermed gikk:

3. plassen til Skien fritidspark.

4. plassen gikk til Gastromedisinsk Poliklinikk 

5. plassen tilfalt Sparebank 1 Telemark.

 

I kampen om 1. plassen møttes 24seven Office Labs og LINK, som begge har vist solide takter denne serierunden. Begge lag stilte fulltallige, LINK sågar med innbytter, og det var tydelig at å få pokalen med hjem preget med sitt navn var en prestisje-sak! 24seven kom best i gang med poengene på centercourt og Link svarte umiddelbart. Nok et 24seven-poeng ga dem ledelse inn i kaffepausen, som var akkopagnert av Evas bruneste sjokoladekake. LINK har den beste statistikken av alle lag i serien på poeng etter kaffepausen og det så riktig bra ut også i fjerde end, skjønt det hele endte med 3 poeng til 24seven. LINK tok riktignok de siste to ends, men greide aldri ta igjen forspranget.

 

Kampfakta:

24seven Office Labs - LINK: 6 - 5 (2-0, 0-2, 1-0, 3-0, 0-2, 0-1)

 

Premiering:

Beste debut: Gastromedidinsk Poliklinikk Rundens beste støt: Trond fra Sparebank 1 Telemark med en kvintuppel kjede-takeout med ny bestestein.

Vinnere: 24seven Officelabs AS

 

Vi gratulerer 24seven Officelabs med sin første seier og takker for en morsom og underholdende runde.

Velkommen igjen neste runde som starter 11.jan.

Runde 5

Siste runde i gruppespillet gikk av stabelen og det skulle avgjøres hvem som ble finalelag!

Gastromedisinsk Poliklinikk startet mot Skien fritidsparkFritidsparken var i angrepsposisjon etter det forsmedelige tapet mot Sparebank 1 forrige runde og tok første end oppskriftsmessig. Deretter svarte Gastro Pol, men greide ikke hindre Fritidsparken lenge. Anført av en strålende opplagt Eva (Mendez) Bakari fortsatte Fritidspark-toget sin ville ferd med jevnt bra spill og gode taktiske vurderinger. Gastro Pol tok siste end og pyntet litt på resultatet, og de skal ha cred for å ikke tape mer enn 2 poeng i noen end. 6 - 2 til Fritidsparken.

 

På Bane 2, Centercourt, sto slaget om finaleplassen. Skulle Sparebank 1 Telemark komme til finale for første gang på lenge eller skulle 24seven OfficeLabs AS spille om sammenlagtseier for første gang noensinne?!?

Etter en jevn start med poeng til 24seven, hadde Sparebank 1 virkelig marginene på sin side og dro i land en solid 3-poenger. Stemningen i Banklokalet var god! 24seven har kun tapt mot LINK denne runden og viste gode takter og onde hensikter med 3 poeng i tredje end og dermed ledelse i kaffepausen. Storspillet fortsatte og 24seven dro fra inn mot kampens avsluttende fase. Stemningen i banklokalet var laber, men anført av skip Rørvik og Ole Reistads replikk fra OL i St. Moritz i 1928: "samling i bånn", klinket de til med to solide ends og dro i land uavgjort resultat. Dessverre forgjeves, siden 24seven går videre på bedre målforskjell.

Runde 4:

Det var knyttet stor spenning til om Sparebank 1 Telemark, som droppet egentreningen forrige uke, kunne lykkes med sin «hvil deg i form»-strategi. Fra start av var det kun den eplekjekke praten som bar bud om dette, da Skien fritidspark hadde lekestue og ledet 4 – 1 til pause. God kontroll og sunn rullering har tidligere fungert bra for Fritidsparken, men dårlig kommunikasjon og noen fantastiske enkeltprestasjoner fra brillebærende bankmenn, og –kvinner, balanserte regnskapet på én end og lagene sto like langt. Avslutningen var jevn og velspilt og en sistestein av internasjonalt format sendte Sparebank 1 Telemark til himmels i jubelscener med seier 6 – 5. Passe frekt.

 

Gastro Pol hadde studert curlingtaktikk siden forrige runde og var klare for sin første kamp med åpningsstein. LINK hadde store frafall (force majeure) og kjempet tappert med sin ene spiller – sin rutinerte skip Harald Otto Dille. Det var tusenkunstneren fra Porsgrunn som kom best i gang, men damene fra Gastro Pol svarte med tre end-seiere og kampens dirrende spenning stod ikke tilbake for lokaloppgjør i andre idretter her i fjorden. Nok en gang viste LINK mobiliseringsstyrke og dro seieren i land 7 - 4, selv om Gastro Pol vant flere ends.

 

24seven Office Labs AS hadde egentrening.

Runde 3:

24seven hadde tapet mot LINK i forrige kamp friskt i minnet da de gjøv løs på hardtkostende sykehusansatte; her skulle det ikke gis bort et poeng! De ansatte i helse og omsorgssektoren viste seg også fra en svært medmenneskelig side og tok ikke et eneste poeng, selv om de hadde flere sjanser med siste stein i hver end. Likevel tok de med seg små lysglimt av gode prestasjoner i sitt 0 – 10 tap.

 

Skien fritidspark satte første stein mot ubeseirede LINK, som på sin side guardet opp stinne av selvtillit. To velspilte ends senere hadde Fritidsparken en solid ledelse og gikk til kaffepausen med 5 – 1 ledelse. Skulle vi få nok en mirakuløs opphenting fra LINK? De samme rutiner ble fulgt, med beksvart kaffe og frisk luft i tunge drag. En knepen seier i fjerde end ble fulgt av et braktap og seiersrekken var knust! 9 – 2 til Fritidsparken!

 

Sparebank 1 Telemark hadde og valgte å ikke stille.

Runde 2:

Både LINK og 24seven vant første runde og stilte til kamp med god selvtillit. 24seven åpnet best og beholdt ledelsen fram til pause, men nok engang viste LINK en fantastisk sluttspurt og tok poeng alle tre siste ends. Overbevisende 8 – 3 seier til LINK!

 

Gastro Pol hadde en dreven motstander i sin første kamp i turneringen. Sparebank 1 Telemark er en gammel traver som tidligere har levert curling på toppnivå, både på isen og i kaffepausene. Begge lag startet famlende med en blank end, som ble fulgt av 1 seier hver. Det store smellet kom i femte end, da mageekspertene ikke greide å renske huset og bankfolket kunne notere hele 5 poeng. Selv med en fin seier i siste end, sto ikke kampen til å redde. 7 – 2 til Sparebank 1 Telemark

 

Fritidsparken hadde øvingsdag.

1. runde:        

Med 5 påmeldte lag til turneringen, har vi kommet fram til en løsning med to kamper og én øvingsdag hver runde.
Link satte første stein mot Sparebank 1 Telemark og fikk en vanskelig start på kampen, kontoristene ledet 3-1 til kaffepause. Litt tjære i lungene og nikotin i blodet gjorde derimot underverker for LINK som satte i gang en opphenting av de sjeldne. Med 3 poeng i siste end, tok de seieren 6 - 4.

 

Skien fritidspark var høyt oppe etter seieren forrige turnering og startet godt også i denne kampen. 24seven slo umiddelbart tilbake og festet etter hvert grep om kampen. Med de fleste marginer på sin side var det ingen steiner de ikke fikk tak i. Kampen endte med 8 – 2 seier til 24seven som forlot stadion med blide ansikter.

 

Gastromedisinsk Poliklinikk (heretter Gastro Pol) hadde øvingsdag.