Spørsmål og svar

 

Her kan dere finne ofte stilte spørsmål med svar.

Når kan barnet starte med svømming?

Skien Fritidspark har valgt å ha en nedre grense for barn ift å delta på svømmingen: 3 måneder. Den forsøker vi å holde, da erfaringen vår tilsier at det er best for barnet og for gruppen. Det er selve gruppeaktiviteten som kan bli litt for mye for de minste (= mer gråt på gruppa). Gruppa kan bli på 10 barn + 10-20 voksne sammen = mye på én gang. Barn kan fint bade i varmt vann (ca 34-35 grader), bare det veier 4 kg og har grodd navle. Så bare forsøk individuelle badeturer med barnet!

Hvilket basseng bader vi i?

 Både baby og småbarnssvømmingen foregår i terapibassenget i Skien Fritidspark. Terapibassenget er 113 m², 0,8 m på det grunneste og 2,8 m på det dypeste. Vannet har ca 34 grader. Vanntemperaturen må være minst 32 grader for å drive babysvømming.

Hvor varmt er det i vannet?
Det er mellom 32 – 34 grader i bassenget.

Kan mor og far være med i vannet?
Barnet kan ha med seg inntil to voksne i vannet, enten foreldrene eller andre tilknytningspersoner. Det er lov til å ha besøk på bassengkanten av besteforeldre, tanter/onkler etc.

Kan vi benytte oss av resten av badeanlegget etter kurset?Deltakere på baby og småbarnssvømming kan benytte seg av varmtvannsbassenget og boblebadet som ligger i hovedbadet rett etter timen. På mandags formiddag er resten av badeanlegget stengt for rengjøring. Det er derfor viktig at kursdeltagere holder seg i området rundt boblebadet/varmtvannsbassenget. Badevaktene bruker sterke renholdsprodukter på gulv og overflater og har Slamsuger i vannet, derfor kan vi ikke tillate noe trafikk i området rundt hoved-og stupbasseng. Vi oppfordrer også til å benytte inngang gjennom Terapibasseng, slik unngår dere å komme i berøring med renholdsmidler/kjemikalier.

Hva skal vi ha med på babysvømming og småbarnssvømming?
Babysvømming: Badebukse som er tett ved lår og liv(det følger ikke gratis badebleie med kurset), håndkle/badekåpe og badehette for foreldre som ikke vil vaske håret sitt, men vil dykke med babyene (eventuelt dykkebriller for foreldrene).
Småbarnssømming: Dykkebriller hvis dere ønsker det, badebukse/badedrakt og håndkle. Badehette for foreldre som ikke vasker håret.

Når kan man ikke delta på svømmingen?
Barnet skal ikke bade når det har diaré, feber, åpne sår, urinveisbetennelse, rennende øyebetennelse, ørebetennelse eller hudinfeksjoner (f.eks. infisert eksem, brennkopper, væskende vannkopper etc).

Hvor melder jeg på barnet mitt og hva er videre prosedyre etter påmelding?
Du melder på barnet via Skien Fritidspark sin nettside. Under baby og småbarnssvømming er det en egen påmeldingsside. Fyll ut skjemaet og trykk på "send". Du vil da få beskjed på siden at din påmelding er registrert. Påmeldingen din går videre til instruktørene som arbeider med å sette sammen gruppene for kurset. Dere vil etter en stund motta en mail fra instruktøren om hvilken dag og klokkeslett dere skal gå på kurs, samt annen informasjon en trenger for å starte på kurs hos oss.
Fra og med 23.november 2009 er det bindende påmelding til baby og småbarnssvømming. Pågangen til kursene er stor og det er ventelister på enkelte av kursene. Derfor er det viktig at en melder i fra hvis en ikke skal delta på kurset likevel, og det senest dagen før kursstart. Det vil bli fakturert et beløp på 500 kr til deltakere som ikke melder seg av før fristen eller ikke møter opp.

Når kan vi møte opp til svømmingen?
Alle kan komme inn i fritidsparken en halv time før kursstart for å dusje og kle på seg badetøy. Møt opp i god tid slik at dere er klare til å gå i vannet når timen starter. Vi MÅ starte presis!

Tar dere bilder under og over vann?
Det blir tatt bilder over og under vann på alle nybegynnerkurs (baby). Ved kurs som avsluttes til jul eller til sommeren blir det tatt bilder av ALLE barna over og under vann. Bildene er inkluder i kursprisen.

Kan vi ta bilder/filme barnet med eget kamera?Generelt er all fotografering/filming forbudt i Skien Fritidspark. Baby-/småbarnssvømmingen er lukkede kurs, og det kan derfor tas bilder med eget kamera kun rettet mot eget barn.

Andre kursdeltakere skal ikke bli tatt bilde av hvis de ikke ønsker det.

Hvis dere har flere spørsmål, Send mail til: babysvomming@live.no eller heidi@flatebo.no